dilluns, 6 de març del 2017

ELS NANS HAVÍEM DE FER NEU, PERÒ...

Ja teníem tot el necessari preparat per fer l'experiment de la neu, però la curiositat i les ganes de compartir les descobertes amb els companys ens van fer canviar l'activitat.
Volíem saber què eren aquestes pols blanques; eren iguals al tacte?, teníen el mateix gust?, què passava si les barrejàvem amb aigua? passaria el mateix amb les tres?.
Havíem de pensar, fer hipòtesis i, després, comprovar si el que havíem dit s'acomplia o no.
Quan comencem a experimentar, anem tocant, tastant, comparant i verbalitzant les descobertes que fem:
...la farina és més suau.
...és salat (la sal, és clar!).
... el bicarbonat és més finet.
...la farina sura a l'aigua, no s'enfonsa.
...fa grumolls.
...la sal s'enfonsa i desapareix quan es remena, però l'aigua està salada.
...la farina posa l'aigua blanca.
...la sal no, el bicarbonat una mica.

I ara...què passarà si ho barregem?, Anem a fer pastetes!!
Després de tant pensar ja va bé desfogar-se una mica fent "marranades"!!.
Hem aprés i ens ho hem passat molt bé. La neu la farem un altre dia.
Aquí les fotos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.